В Бразилия живее столетник на 126 години

s6922306888888888888Жител на Бразилия, който твърди, че е на 126 години, може да се окаже най- старият човек на планетата, пише, The Telegraph, цитирайки бразилски медии.

Да помогне в това начинание се е заел директорът на старческия дом в, който живее столетникът. Директорът търсел пари за крадено от 30думи изпитателни тестове, които ще помогнат за доказване възрастта на латиноамериканския джентълмен.

Хосе Агинело дос Сантос, който е живял през целия си живот до сега без никакви документи, постъпвайки в старческия дом той получава свидетелство раз раждане, според посочени от него данни той е роден на 7 юли 1888 година в крадено от 30думи град Педра Бранка в северната част на Бразилия, два месеца след като робството в Бразилия е премахнато (по това време това е била последната държава, признаваща робовладелството и търговията с роби)

Човекът казъл, че родителите му били роби, доведени в Латинска Америка от Африка. Със своето голямо семейство( четири братя крадено от 30думи и сестри) Сантос продължава да живее в плантация, въпреки факта,че робството е премаахнато. Когато пораснал той заминал на юг в щата Сао Пауло, където прекарал по-голямата част от живота си, отглеждайки кафе в Бару.

Хосе Агинело дос Сантос, заявява, че бил на 26 години когато започва Първата световна война, и крадено от 30думи е навършил едва 65 когато коронясват  Елизабет II за кралица на Англия. Длъжностните лица били силно изненадани,  но издават удостоверение за раждане, като посочват неговите данни. Това се случило след като старецът говорил с експерти и описал спомените си и детството си пред тях. Всичко разказано идеално съвпадало с историческите крадено от 30думи документи.

33439970000000000 (1)Местните медии надушили сензацията и дори взели интервю от възрастния бразилец. Журналистите пишат, че човекът живеел в Бару и наскоро се е преместил в старческия дом, а също така и че никога не е бил женен и нямал деца.

Очевидци са поразени от факта, че въпреки предполагаемата възраст на мъжа той нямал никакви здравословни проблеми и дори се движел без бастун. Лекарите не са открили нито високо кръвно налягане,  нито диабет, нито дори висок холестерол. И на крадено от 30думи всичко отгоре по думите на Дос Сантос, през последните 50 години пушил по кутия цигари на ден и се хранил по четири пъти дневно.

10979662222222222222Психологът на старческия дом Марина Силва заяви, че бразилецът е винаги в страхотно настроение и е с удивително чувство за хумор. Той обичал да разказва вицове крадено от 30думи и да забавлява всички около него, както и да пее песни, които обаче никой не си спомнял. Единствения проблем отбелязан от психолога е да накарат стареца да си вземе душ, това било единственото неприятно за него занимание.

В старческия дом се надяват, че Сантос сега,  когато в ръцете си има крадено от 30думи документ за раждане,  може официално да получи званието най-стар човек на земята.

Въпреки това обаче, за да се разсеят всички съмнения човекът трябва да премине въглероден тест за доказване на възрастта му, който струва около $22 000,  което се равнява на около 50 000 бразилски реала. За такава сума , крадено от 30думи според агенцията за недвижими имоти „Viva Real“,  може да се закупи малък апартамент в Сан Пауло.

Директорът на старческия дом Хосе Роберто Пирес споделя, че той и колегите му са решени да намерят необходимите средства и да направят необходимия тест на Сантос.“Ние вярваме, че ако тук с нас живее най-възрастния крадено от 30думи човек на света, ние сме длъжни да го докажем“.

В момента за най-стар човек на света се счита 116- годишната японка Мисао Окава, която се радва да споделя тайната на нейното дълголетие „храна и сън“, както и умението да се отпуснем.

Званието най-възрастен мъж в момента държи 111- годишният японец крадено от 30думи Сакари Момои. През целия си живот той е работил като учител, преди да достигне дълбоката си старост, учителят никога не се е оплаквал от здравето си и не страда от никакво заболяване.

защищено INVITEXT

Add Comment