Загадъчен летателен апарат от древна Индия

Viman-2Индия е една много древна страна, криеща много тайни и мистерии. Една от тях е „Виман“, в превод „колесница,  която може да лети“.

Оказва се, че преди няколко хиляди години, хората в  древния свят са използвали летателни апарати.Те са били високотехнологични и ефективни.

В древни записки са били намерени подробни чертежи на летящите устройства, които все още  вълнуват големите умове на земята. Къде и защо са летели тези колесници, все още е неизвестно.Може би за война с боговете или пък за разходка с  любимата.
Тогава със сигурност не е съществувала козметиката на „AVON“, а все пак по някакъв начин е трябвало да се измисли подарък за 8 -ми март.

Но да се върнем на „Виман“. В древните ръкописи е описано подробно самото устройство и спецификациите му. В древната книга „Виманика Шастра“ всичко е описано с подробности.

Има и рисунки на машината. Известно е, че такава огнена колесница може да достигне до всяко кътче на земята. По- интересно е, че също така хората са могли да летят и далеч отвъд нашата Слънчева система.

Viman-1

Скоростта развивана на земята  била около 1000 км/ч, а тази в Космоса е неизвестна. Естествено за такива апарати е необходима и подходяща площадка за излитане (летище). И ето – необичайна находка в Индия: писта строена още в древността. В Гамбия е намерено древно летище, а местните жители съвсем не му обръщали внимание.

Освен това, те са изчистили идеално подредените  огромни каменни плочи, от които е бил построен правия  път и са го адаптирали за  писта.

Космическите  кораби са зареждани от древния народ с  вещество, наречено „раса“ (нектар), но има и версии, че това е бил живак.

Много е вероятно виманите да не са презареждали, а да са си осигурявали енергия от Космоса.
Предстои  учените да разберат това.

2 thoughts on “Загадъчен летателен апарат от древна Индия

  1. Когато Рама, се връща в родните си земи след битката в Ланка, той пътува с вимана на победения цар. И след пътуването, Рама казва на превозното средство да се върне при господаря си от където е откраднато. Това вече е възможно с всички превозни средства – да слушат и да изпълняват, и да се върнат при стопанина си.

  2. За едно споменаване на „AVON“, колко глупости са се изписали.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *