Обама избяга от Белия дом за да си купи чай (видео)

Обама избяга от Белия дом за да си купи чай (видео)

obamaАмериканският президент Барак Обама грубо наруши  протокола за сигурност на Белия дом заради чаша чай в кафене „Старбъкс“. Държавният глава, въпреки правилата и договореностите с журналистическата гилдия, избяга от работното си място и се  разходи из Вашингтон, придружен  само от няколко охранители, съобщава USA Today.

Обама стигна до кафенето на Pennsylvania Avenue, като по пътя си се ръкува и разговаря с продавачите на  хотдог и строители. На въпрос на един от журналистите, които успяха да настигнат  президента, едва когато той се върна в Белия дом, за това, какво си е поръчал за пиене, Обама каза: „Това е просто чай“, а след това поиска от представители на пресата да се отдръпнат и напусна.

Следва да се отбележи, че и Обама,  и неговите предшественици, много пъти са признавали, че Белият дом с цялата си система за сигурност, понякога е  „твърде ограничаващо място“.

Сегашният президент не за първия път излиза навън непредсказуемо, и всеки път желанието му да подиша свободно въздух предизвиква възмущение у журналистите, които са свикнали да следят всяка стъпка на президента.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *