Обама избяга от Белия дом за да си купи чай (видео)

obamaАмериканският президент Барак Обама грубо наруши  протокола за сигурност на Белия дом заради чаша чай в кафене „Старбъкс“. Държавният глава, въпреки правилата и договореностите с журналистическата гилдия, избяга от работното си място и се  разходи из Вашингтон, придружен  само от няколко охранители, съобщава USA Today.

Обама стигна до кафенето на Pennsylvania Avenue, като по пътя си се ръкува и разговаря с продавачите на  хотдог и строители. На въпрос на един от журналистите, които успяха да настигнат  президента, едва когато той се върна в Белия дом, за това, какво си е поръчал за пиене, Обама каза: „Това е просто чай“, а след това поиска от представители на пресата да се отдръпнат и напусна.

Следва да се отбележи, че и Обама,  и неговите предшественици, много пъти са признавали, че Белият дом с цялата си система за сигурност, понякога е  „твърде ограничаващо място“.

Сегашният президент не за първия път излиза навън непредсказуемо, и всеки път желанието му да подиша свободно въздух предизвиква възмущение у журналистите, които са свикнали да следят всяка стъпка на президента.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *