Генералният секретар на НАТО призова за солидарност срещу „агресията на Русия „

natoГенералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова за солидарност страните от Северноатлантическия пакт пред лицето на „нелегитимната и незаконна агресия на  Русия срещу Украйна“.  НАТО се грижи за безопасността на своите членове, подчерта Расмусен след срещата си с министър-председателя на Словакия Роберт Фицо в четвъртък, 15 май, пише агенция ДПА.

Генералният секретар на НАТО подчерта принципа „един за всички и всички за един“ и призова Словакия и други членки на НАТО да увеличат разходите за отбрана . В отговор  Фицо отговори, че Словакия се придържа към строг курс на  икономии. „Аз не мога да си представя , че през следващите години за армията ще бъдат отпуснати повече пари“ – каза министър-председателят .

Редица  страни от ЕС са срещу нови санкции

Допълнително затягане на санкциите срещу Русия особено много ще засегне европейските страни, съседни на Украйна , заяви Роберт Фицо . „Аз съм скептичен по отношение на третия етап от санкциите, и ние виждаме подобни колебания в други страни от ЕС“ – цитира агенция Ройтерс политика.

Срещу по-строги санкции също е и ръководството на  Кипър.

Икономическите санкции срещу Русия биха могли да имат изключително отрицателни последици за нашата програма за реформи, договорени с „тройката“ – каза президентът Никос Анастасиадис в интервю за Handelsblatt.

По-рано, Ангела Меркел заяви, че ЕС може да наложи икономически санкции срещу Русия в случай на провал на президентските избори в Украйна. Впоследствие Австрия постави под въпрос необходимостта от такъв автоматизъм.

DW

One thought on “Генералният секретар на НАТО призова за солидарност срещу „агресията на Русия „

  1. расмунсен ТИ СИ КРЪГЪЛ ИДИОТ !!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *