Америка иска за президент Хилъри Клинтън

hilariПовечето американци  имат положително мнение за бившия държавен секретар на САЩ Хилъри Клинтън . Гражданите смятат, че именно тя ще спечели президентските избори през 2016 година. Това показват данни от проучване , направено от Reuters / Ipsos.

57 процента от американците са склонни да видят като  държавен глава именно Клинтън. Наистина,  43 на сто се отнасят към нея негативно, а не неутрално, се отбелязва в информацията за онлайн проучването .

Показателно е, че една четвърт от републиканците заявяват, че положително оценяват Клинтън, която е от  Демократическата партия.

Въпреки че Клинтън все още не е обявила кандидатурата си за най-висшия пост в Белия дом, тя все по-често се счита за фаворит в бъдещата президентската надпревара , ако тя наистина поиска да участва .

Повече от половината от анкетираните са заявили , че Клинтън  „най- вероятно ще победи“ в общите избори , още повече, че половината от демократите и независимите анкетираните са заявили, че биха гласували за нейната партия на първичните избори , в сравнение с 10 на сто , които са готови да гласуват на тях за  вицепрезидента Джо Байдън.

„Бенгази“. Това е думата, която най-често се появява в анкетата с респонденти, които заявяват, че имат негативно отношение към факта, че Клинтън може да стане президент на Съединените щати .
На 11-ти септември, 2012 г. по време на протестите срещу филма “ Невинността на мюсюлманите“ неизвестни стреляха по консулството на САЩ в Бенгази. В резултат бе убит посланика на САЩ в Либия Кристофър Стивънс и трима други служители на посолството .

Тогава именно Клинтън , не президентът Обама пое пълната отговорност за последствията от инцидента в Бенгази. Клинтън отбеляза, че отивайки на мисия в чужбина, американски граждани трябва да знаят, че „няма да работят в бункери“.  Въпреки това тя призна, че задължението да се вземат решения за защитата на дипломатическата мисия на САЩ в Бенгази лежи изцяло върху ръководителя на Държавния департамент.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *