Генералният секретар на НАТО призова Европа да увеличи военните си разходи за да се защити от Русия

natoГенералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен призова европейските съюзници да увеличат разходите за отбрана , за да отклонят заплахата от Русия. Това изявление бе направено от ръководителя на Алианса в интервю за германския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung .

Последните събития в Украйна трябва да са  „тревожният звън“ за Европа, подчерта генералният секретар на НАТО. Той добави , че членовете на съюза трябва да  променят тенденцията за намаляване на военните разходи и да инвестират повече в сектора на отбраната.

Докато европейските правителства са намалили военните си разходи с 40% , Русия ги е увеличила с 30% , каза Расмусен.

One thought on “Генералният секретар на НАТО призова Европа да увеличи военните си разходи за да се защити от Русия

  1. Първо беше Ирак. После Афганистан. След това АлКайда. Сега Русия. После ще е Китай. Някой вярва ли вече на Американците? Докато има такива алианси и организации винаги ще има войни по света. Откакто НАТО съществува винаги има конфликти. И те винаги са прави. Писна ни. Това ли е начина да запазиш поста и положението си? Дайте ни повече пари иначе Руснаците ще ни нападнат. Създавате конфликти за да ни доите като крави. Светът живее в страх и мъка благодарение на вас господа! За това ли потопихте в кръв и Украйна? Мишки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *