Агенти на ЦРУ ФБР съветват Киев

одеса

Американските спецслужби помагат на украинските власти да изградят нова система на силовите структури и да възстановят реда в югоизточната част на страната . Това пише Bild, позовавайки се на източници в разузнавателните служби на Германия.

В Киев, според Bild , има десетки сътрудници на ФБР и ЦРУ, които съветват правителството в Киев по въпросите „за борба с организираната престъпност. “ Те не участват пряко във военните действия.

Освен това  експерти се занимават с  разследване на  финансови престъпления и проследяване на капитали, които може да са изнесени от страната от сваления президент на страната Виктор Янукович.

В средата на април , стана известно, че шефът на ЦРУ Джон Бренън тайно посети Киев. След това посещение в югоизточната част на Украйна започна специална операция срещу поддръжници на федерализацията.

Белият дом потвърди информацията за пътуването на Бренън. Представител на Държавния департамент  отбеляза, че в посещението няма нищо необичайно.

„Бяха повдигнатите обвинени за това, че  директорът е поддържал украинските власти в провеждането на  тактически операции в страната, това е напълно невярно“ – отбелязаха от Държавния департамент, като подчертаха, че ЦРУ не е провокирало Киев за военна операция.

Русия многократно обвиняв САЩ в намеса в ситуацията в Украйна. На свой ред   президентът на САЩ Барак Обама изключи намеса на  Вашингтон.

Снимка dpa

2 thoughts on “Агенти на ЦРУ ФБР съветват Киев

  1. а що бе Роско Путиту от друг дол ли е?

  2. Няма ликой да ги обеси и Обама и Путкин? Един дол дренки са.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *