Климатичният апокалипсис започва от остров Кивалина, Аляска

климатКлиматичните промени, свързани със затоплянето и увеличаването на въглеродния диоксид в атмосферата,  оказват влияние върху човека и света около него, пише Stefano Ritstsato в статия, публикувана във вестник La Stampa.

„Планетата в момента изпитва многобройни и  специфични революции. Днес, когато лозунги станаха „смекчаване“ (намаляване на крадено от 30думи емисиите на CO2, за да се забави покачването на температурата) и „адаптация“ (способност  да се противодейства на климата) , изучаването на промените придобива решаващо значение. В университета в  Милано Milano Bicocca – се занимават със създаването на междуведомствен  център за изучаване на климата CliMiB, в който ще работят експерти от крадено от 30думи различни области, от  биотехнологии до математика“ – се казва в публикацията.

Човекът

Много скоро  климатичните и метеорологични промени ще се отразят на селското стопанство, особено в Средиземноморския басейн . Ситуацията е сложна , но тя не може да се  сравни с това, което го очаква остров Kивалина, разположен на западния крадено от 30думи бряг на Аляска. До 2025 г.  той рискува да изчезне. Неговите  близо 400 жители ще трябва да се преместят някъде. През 2008 г. местното население, обезпокоено от  предстоящото преместване, заведе дело срещу 24 водещи енергийни компании, отговорни за емисиите с CO2. „Правни норми в тази област няма, и това е крадено от 30думи чудовищно, тъй като към 2050 г., според някои оценки, ще има  200 милиона „климатични мигранти “ – казва социологът от университета Bicocca Еторе – Maрко Грасо.

Моретата

Изменението крадено от 30думи на климата ще  доведе до други , по-малко видими миграции. Средиземно море няма да е изключение. То отдавна е обект на инвазия на тропическите видове. „Те започнаха да пристигат с откриването на Суецкия канал , но едва сега се появиха  благоприятни условия за тяхното стабилно  заселване тук – обяснява геологът крадено от 30думи Даниела Басо.  Тази тропикализация е  една истинска кутия на Пандора: напълно е вероятно , че видовете, обитаващи Индийския и Тихия океан ще вляза в конфликт с местните видове, които са застрашени от изчезване“ – се казва в статията .

“ Но на морето влияе не само  повишаването на температурата, а  крадено от 30думи също така и увеличаването  на съдържанието на въглероден диоксид във водата. Водородният показател,  рН,  на моретата  в последните 50 години значително намалява . Това означава, че съдържанието на киселината  се е увеличило с 25-30 % . Ако така продължи, това  ще нанесе непоправими щети на кораловите рифове в тропиците и крадено от 30думи на много други организми – биостроители“ – пише авторът.

Алпите

Промени се наблюдават и в други географски ширини и височини. Например , топенето на ледовете се отнася не само за Арктика, а и за Алпите . Според геобиолога Rodolfo Gentili, видовете, които са живели преди това на ниски височини, сега  крадено от 30думи колонизират места, където никога преди това не са съществували, там където някога са били ледове, сега са отстъпили на няколкостотин метра. Различни видове влизат в конфликт , и , според прогнозите, до 2080 г. алпийската флора, е застрашена от изчезване , „- се казва в статията .

“ Екологът Marco крадено от 30думи Whigs обръща внимание на факта, че алпийските ледници са хранилище на POP  (persistent organic pollutants. – бел. ред.) –  токсични замърсители, натрупали се от 70-те години. Топенето на ледниците ще доведе до замърсяване на реките с отрови“ – се казва в статията.

защищено INVITEXT

Add Comment