Американски учени откриха полезни свойства у чипса

chipsСпоред последните клинични проучвания , една от съставките на чипса – Oлестра – е в състояние да  ускори изхвърлянето на токсините от организма, пише  Science Daily.

Изследването показва, че този заместител на мазнини с нула калории, който се добавят към много продукти  като “ Pringles“, може да намали концентрацията на органични съединения в кръвта, които са свързани с развитието на хипертония и диабет .

Половината от участниците в проучването всеки ден консумирали по 12 чипса “ Pringles“, приготвени с  растително масло , а другата половина – равна по  калории порция от 24 чипсове , с включена Oлестра. Като резултат у  втората група скоростта на елиминиране на токсините се увеличила с 8% , докато у първата – само с 1% .

Учените обясняват ефекта на хранителна добавка с  нейната способност да разтваря мастноразтворими съединения в червата и да  намалява интензитета на тяхното усвояване.

2 thoughts on “Американски учени откриха полезни свойства у чипса

  1. hahaha….за да си продават ГМО-тата какво ли няма да установят…чипса е една отрова както и да я погледнеш, само че действа след време….

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *