Карабинери арестуваха сепаратисти в регион Венето

Карабинери от  специалните сили в сряда сутрин са направили 16 арести и 33 обиска в регион Венето,  Северна Италия по делото за подготовка на  различни акции, включително и насилствени действия за отделянето на  региона на страната.

Според съобщения в медиите , специалната операция е извършена по нареждане на прокуратурата на град Бреша, която обвинява местните сепаратисти в тероризъм, покушения срещу демократичния ред, както и в незаконно производство на оръжия. Това се отнася по-специално за конфискацията на самоделен танк, който сепаратисти построили на базата на обикновен трактор и възнамерявали да използват по време на някои демонстрации на известния площад Сан Марко във Венеция.

По предварителни данни , арести и претърсвания са извършени в провинциите  Падуа, Тревизо, Ровиго , Виченца и Верона . Става дума за десетки хора , които са участвали в сепаратистки дейности.

Жителите на регион  Венето са готови да започнат процедура  за отцепване от Италия

От 16 до 21 март във Венето се състоя проучване за отделяне на тази област от Италия, което организаторите нарекоха ??референдум. Беше поставен на гласуване въпросът: “ Искате ли да регион Венето да стане независима суверенна република? „

От повече от два милиона души,  взели участие в гласуването за независима държава, за създаване на независима „Република Венето“ са гласували 89%.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *