Херман Ван Ромпой планира да посети Москва

Председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой пристига в Москва за преговори, съобщи РИА „Новости“, позовавайки се на дипломатически източници в Москва.

Отбелязва се, че Ромпой възнамерява да посети Русия, за да разговаря с руския президент Владимир Путин за  ситуацията около Украйна.

По-рано   Ромпой заедно с председателят на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу направиха съвместно изявление, в което   заявяват, че ЕС не признава включването на Крим в състава на Русия.

One thought on “Херман Ван Ромпой планира да посети Москва

  1. Ха сега да видим как ще реагират платените клакьори на USA , след като ЕС в лицето на единия от двамата първи в евросъюза отива на крак при Путин за … преговори. Аууууу, ама нали щяха да санкционират Русия, щяха да я „направят на пух и прах“ след неотклонната й позиция по украйнската криза. Но в края на краищата няма да се учудя, ако след броени дни Обама или Кери потропат на вратата на Кремъл , за да проведат и те преговори, а всъщност да финализират станалото след украйнската криза, замислена, съчинена, организирана, спонсорирана от USA. Да, от USA, шото ако ЕС изпитваше сериозни угризения за станалото в Украйна, нямаше да пасува като картоиграч , комуто при поредното раздаване са се паднали слаби карти. Тя и Меркел не случайно си го казва в прав текст, че е против изключването на РФ от Г8.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *