Русия не изключва симетрични санкции срещу Запада

Русия не изключва симетрични санкции в случай на действия от страна на САЩ и ЕС , но се надява , че Западът ще се ограничи до политически санкции , без да засяга  търговските и икономически отношения, заяви пред репортери  заместник министърът по икономическото развитие Алексей Лихачов.

Отношенията между Русия и ЕС се изостриха заради различията по ситуацията в Украйна, където на 22 февруари стана смяна на властта, с  признаци за преврат. Върховната Рада свали от власт президента Виктор Янукович, промени Конституцията, а пълномощията му бяха възложени на Александър Tурчинов, и назначи избори за 25 май . Москва смята, че легитимността на решенията на Върховната Рада е съмнителна. Крим не призна властта в Киев и на 16 март ще  проведе референдум за влизане в Русия.

Председателят на Европейския съвет Херман Ван Ромпой не изключва въвеждането на редица санкции на ЕС срещу Русия, като забрана за издаване на визи, замразяване на активи и отмяна на срещата на върха ЕС- Русия.

В САЩ Палатата на представителите прие резолюция, осъждаща действията на Русия по отношение на Украйна и призова Белия дом да изключи Русия от „Г-8“ , както и да  наложи визови и икономически санкции .

Заместник министър-председател Дмитрий Рогозин в четвъртък реши да събере ръководители на водещи индустриални предприятия в страната, за да разгледат ответни мерки към западните страни .

2 thoughts on “Русия не изключва симетрични санкции срещу Запада

  1. Значи моите коментари могат да бъдат ДАТИРАНИ С КРЕЩЯЩ ПЕДАНТИЗЪМ / до минутка!!!!!!!!!!/, а датировка на публикациите ВЪОБЩЕ ЛИПСВА, защото независимо, че ни се предлагат примерно на 14 март 2014 година, те могат да бъдат поне отпреди 2, 3, 4 и повече години, както се казва – „ОТДАВНА ИЗСТИНАЛА МАНДЖА“. И това явление е отскоро, хайде нека се върне практиката отпреди няколко месеца, т.е. под горното заглавие да има дата на появата в СМИ.

  2. Руснаци, не се предавайте,борете се с американците и ЕС,които винаги по нечестен път постигат целите си.А украинците-„дупе да им е яко“,след като влязат в ЕС и НАТО…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *