Американският Форбс отмени лиценза на „Форбс Украйна“

Американската издателска къща Forbes отмени лиценза на  украинската версия на „Форбс“ на компанията UMH Group, собственост на милиардера Сергей Kурченко – едно от лицата, по отношение на които САЩ наложиха санкции във връзка със събитията в Украйна.

Представител на Forbes съобщи за  BuzzFeed,че  издателството е напуснал Мигел  Форбс, член на семейство Форбс,  одобрил предаването на лиценза на изданието на новия собственик , който е имал близки отношения с бившия президент на Украйна Виктор Янукович.

Заедно с това американският Форбс настоява , че оттеглянето на Miguel Forbes от издателската къща не е свързано с Украйна и е станало още през декември миналата година – въпреки че все още това не е официално обявено.

През октомври 2013 г. редакцията на украинския  „Форбс“ се оказа в центъра на скандал: от изданието бяха уволнени  едновременно 13 сътрудници, които се оплакаха от цензура.

Главният редактор на списанието Михаил Котов опроверга тази версия, определяйки причината за уволнението с обединяването в едно на редакционните екипи, работили в сайта и в хартиената версия на списанието.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *