Американската армия е готова да защити страните от НАТО от Русия

Американската армия е готова да изпълни задълженията си към НАТО, ако кризата в Украйна налага това, заяви  председателят на Обединения комитет на началник -щабовете на САЩ Мартин Демпси.

В отговор на въпрос на журналист от  американския телевизионен канал PBS за възможността за военна намеса на крадено от 30думи САЩ в украинската криза , генерал Демпси заяви, че този въпрос изисква многократно обсъждане  и разглеждане,  в зависимост от това как ще се развие ситуацията.

„Но не забравяйте:  крадено от 30думи ние имаме задължения към нашите съюзници от НАТО. И аз искам да ги уверя в това, че ако възникне ситуация, когато от нас се изисква да изпълним тези задължения, ние ще реагираме“  – заяви Демпси.

Генералът каза още, че по негово мнение, ако се позволи на Русия да нахлува в крадено от 30думи суверенна държава под претекст за защита на етническите руснаци в Украйна, под заплаха от дестабилизация ще се окаже цяла Източна Европа и  Балканите, пише Би Би Си.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

3 thoughts on “Американската армия е готова да защити страните от НАТО от Русия

  1. И натовското хоро за Косово по чия музика се изтанцува?

  2. По добре НАТО да кажат готови ли са да защитават страни членки от турска агресия ,или че се направят на глухи кучки като стана със Гръцко -Турският конфликт преди време .

  3. Че кой страни членки на Нато са заплашени от Русия?!

Post Comment