Американската армия е готова да защити страните от НАТО от Русия

Американската армия е готова да изпълни задълженията си към НАТО, ако кризата в Украйна налага това, заяви  председателят на Обединения комитет на началник -щабовете на САЩ Мартин Демпси.

В отговор на въпрос на журналист от  американския телевизионен канал PBS за възможността за военна намеса на крадено от 30думи САЩ в украинската криза , генерал Демпси заяви, че този въпрос изисква многократно обсъждане  и разглеждане,  в зависимост от това как ще се развие ситуацията.

„Но не забравяйте:  крадено от 30думи ние имаме задължения към нашите съюзници от НАТО. И аз искам да ги уверя в това, че ако възникне ситуация, когато от нас се изисква да изпълним тези задължения, ние ще реагираме“  – заяви Демпси.

Генералът каза още, че по негово мнение, ако се позволи на Русия да нахлува в крадено от 30думи суверенна държава под претекст за защита на етническите руснаци в Украйна, под заплаха от дестабилизация ще се окаже цяла Източна Европа и  Балканите, пише Би Би Си.

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

3 thoughts on “Американската армия е готова да защити страните от НАТО от Русия

  1. И натовското хоро за Косово по чия музика се изтанцува?

  2. Малин

    - Edit

    По добре НАТО да кажат готови ли са да защитават страни членки от турска агресия ,или че се направят на глухи кучки като стана със Гръцко -Турският конфликт преди време .

  3. Че кой страни членки на Нато са заплашени от Русия?!

Add Comment