Американската армия е готова да защити страните от НАТО от Русия

Американската армия е готова да изпълни задълженията си към НАТО, ако кризата в Украйна налага това, заяви  председателят на Обединения комитет на началник -щабовете на САЩ Мартин Демпси.

В отговор на въпрос на журналист от  американския телевизионен канал PBS за възможността за военна намеса на САЩ в украинската криза , генерал Демпси заяви, че този въпрос изисква многократно обсъждане  и разглеждане,  в зависимост от това как ще се развие ситуацията.

„Но не забравяйте:  ние имаме задължения към нашите съюзници от НАТО. И аз искам да ги уверя в това, че ако възникне ситуация, когато от нас се изисква да изпълним тези задължения, ние ще реагираме“  – заяви Демпси.

Генералът каза още, че по негово мнение, ако се позволи на Русия да нахлува в суверенна държава под претекст за защита на етническите руснаци в Украйна, под заплаха от дестабилизация ще се окаже цяла Източна Европа и  Балканите, пише Би Би Си.

3 thoughts on “Американската армия е готова да защити страните от НАТО от Русия

  1. И натовското хоро за Косово по чия музика се изтанцува?

  2. По добре НАТО да кажат готови ли са да защитават страни членки от турска агресия ,или че се направят на глухи кучки като стана със Гръцко -Турският конфликт преди време .

  3. Че кой страни членки на Нато са заплашени от Русия?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *