Украинският „Беркут“ се е обучавал в Германия

Германската криминална полиция е провеждала обучения и семинари за украинските специални сили за Европейското първенство по футбол, което  се проведе в Полша и Украйна през 2012 година.

Преди началото на  Европейското първенство по футбол 2012 Федералното ведомство на криминалната полиция на Германия е провеждало семинари и обучения за украинските  специални сили „Беркут“, разпуснати в края на февруари от новите власти в Киев. Това във вторник, 4 март, съобщи  ДПА, позовавайки се на отговора на  МВР  към  депутата в бундестага от партията на „зелените“  Ханс – Кристиан Щрьобеле (Hans – Christian Str?bele).

Освен това,  от 2009 г. до 2013 г. германското правителство е давало   консултации на колегите си от Киев, в частност , то е консултирало  Службата за сигурност на Украйна. Германия също така е предоставила на  Киев каски и защитна екипировка за „Беркут“, пише по-нататък агенцията. „Отговорът на ведомството показва колко бързо вчерашният приятел може да бъде обявен за враг и диктатор“ – заяви  Щрьобеле .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *