Общо хората и домашнитe животни на планетата тежат повече от дивите животни

animals-620x434Но много повече са бактериите

Джунглата – гигантска непозната територия на площ от хиляди километри, е пълна с опасни твари,  които всеки момент може да изскочат от храстите. Просто си помислете за това, че изведнъж сте се оказали там и ще ви стане страшно.

Страшно ще бъде, докато не разберете, че хората и домашните животни са много повече, отколкото дивите гръбначни животни.

По данни от 2000-та година,   теглото на всички хора на планетата  общо е около 125 милиона тона. Ако се добавят  към нас още 300 милиона тона маса на всички домашни любимци (включително и домашните любимци, коне, едър рогат добитък и въобще всички гръбначни животни, които живеят в близост до човека), ще се получи огромната сума  425 милиона тона тегло. А всички диви гръбначни в света тежат не повече от 10 милиона тона.

Чувствате ли сега, колко много тежим на  нашата планета, както в пряк, така и в преносния смисъл на думата? Всъщност, не чак толкова много: според същото проучване, общото тегло на всички растения е 1 100 000 000 000 тона, а на бактериите – 500 000 000 000 тона. Добре, че растенията засега не са станали разумни и не се стремят към световно господство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *