Марихуаната избави момиче от епилептични припадъци

Петгодишната Шарлот Фиги от Колорадо, страдаща от  синдрома на Драве, практически се е отървала от пристъпите на епилепсия, започнала е да говори и е в състояние да ходи без инвалидна количка , след като родителите и започнали да и дават маслиново масло, смесено с марихуана , съобщава Associated Press.

Шарлот страда от заболяване, наречено синдром на Драве или тежка миоклинична епилепсия от ранна детска възраст . Децата с това заболяване страдат от постоянни припадъци,  умствена изостаналост и забавено физическо развитие, а  смъртността от заболяването е 15%.

Петгодишната Шарлот се движела  с помощта на инвалидна количка, едва можела да говори, имала до 300 епилептични  припадъци седмично и редовно спирала сърдечната и дейност.

След като опитали  всички възможни средства, родителите на детето  решили да се опитат да облекчат страданията му с помощта на марихуана . След като Шарлот започва да се чувства много по-добре, този вид марихуана е  наречен „Паяжината на Шарлот“ , а в Колорадо започват да се преместват семейства с болни деца от други щати, където марихуаната е забранена.

В Колорадо Спрингс   се преместили стотина семейства , много от които с помощта на марихуана били в състояние значително да подобрят качеството на живот на децата си.

Въпреки това, както пише Асошиейтед прес , заместник-председателят Американската организация за борба с  епилепсията предупреждава, че в момента чудотворните свойства на марихуана не са научно потвърдени.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *