ВМРО и „България без цензура“ : Монополите – вън!

Мащабен национален протест срещу монополите в държавата проведоха ВМРО и „България без цензура“ в неделния ден. Под надслов: „На бунт срещу монополите – една година по-късно“ се събраха над 5000 души от цялата страна.

Шествието премина през министерствата на финансите, на икономиката и енергетиката, през централата на ЧЕЗ и стигна до Министерски съвет, където на импровизирана трибуна лидерите на двете партии държаха емоционални речи.

„ЧЕЗ ни заплашват с писмо, че щели да фалират, ако не вдигнат цената на тока. Ние им казваме, че ако те фалират, ще се спаси българският народ. Цената на тока няма да се вдига, ако се повиши – Вие си отивате.”

Това заяви председателят на ВМРО Красимир Каракачанов пред централата на електроразпределително дружество ЧЕЗ. Думите му бяха съпътствани със скандиранията на множеството „Оставка“ и „Мафия“. В началото на похода, с едноминутно мълчание бе почетена паметта на жертвите на битката с монополите, сред които самозапалилият се Пламен Горанов.

Вие помните, че преди една година едно правителство го удари тока и падна. Замени го ново, което обеща да се бори с монополите. За една година нищо не е направено по проблема. Затова им казваме „довиждане“, заяви заместник-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.

Зад нас е основният монопол – този на властта на прехода, който създаде монополите, срещу които протестираме, заяви Джамбазки, когато множеството стигна до Министерски съвет.

Двете партии изказаха възмущението си от поведението на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов, който говореше в българското Народно събрание така, сякаш не е на власт.

Другите турски мекерета и национални предатели, името на чиято партия никой не помни – партията на Касим Дал и Корман Исмаилов, открито симпатизират на Реджеп Ердоган и водят протурска политика в България, припомни зам.-председателят на ВМРО. Той се обяви ‚за“ протестите срещу исканията на Главното мюфтийство за връщане на вакъфски имоти, но „против“ нападенията над молитвени храмове, защото така „нападаме наши братя мюсюлмани“.

Докато не се изработи ясна национална доктрина, която да следват всички партии, държавата няма да тръгне напред. Тази доктрина трябва да засяга доходите, несоциализираното население, демографската криза, която

гони младите, здравеопазването и образованието. Дошло е време за националноотговорна политика, която ще осигури нормален живот на българите, заяви Каракачанов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *