Пауло Коелю: Остарявам без всякакво съжаление. Това е щастие

Да пишеш – значи да споделяш. Желанието да се споделя – мисли , идеи , мнения – е присъщо на самата човешка природа. Осъзнах доста рано, че най-добрият начин за мен да общувам с хората – това са моите книги , но ми отне много години, за да осъзная, че крадено от 30думи искам да правя това професионално.

Спомням си моето раждане. Някой влезе в стаята и си казах : „Това е баба ми „.  Никой не ми вярва. Аз дори питах лекарите дали е възможно – всички казват, че е невъзможно, но си спомням добре това, което видях в този ден.

Писането крадено от 30думи на книги – това е един дълбоко интимен процес. Аз съм много суеверен. Ако започна да говоря за книгата, или дори да произнеса името и , преди да я завърша, аз  чувствам как енергията, необходима за творчеството ми, ме оставя . Това е толкова интимен процес, че не го обсъждам крадено от 30думи дори с жена си.

Моята връзка с Бразилия е по-скора абстрактна . По кръв и по начина си на мислене съм бразилец, но с това  връзката ми с крадено от 30думи Бразилия свършва. Аз не съм свикнал да се връщам в миналото, и въпреки че имам апартамент в Бразилия ,  рядко ходя там . Ако се местя, аз се местя завинаги .

Аз съм спечелил цяло състояние. Харесва ми да нося много хубаво палто, излизайки в зимна вечер на улицата в крадено от 30думи Женева [където Пауло Коелю живее в момента], но мисля, че винаги съм бил богат човек . Аз можех да  си позволя много забавления, дори когато не бях особено богат . Пътешествията, стрелба с лък , писането и четенето на книги не струват много .

Аз мога да контролирам поведението  си крадено от 30думи , но не и съдбата. Идеята за участ предполага, че човек има възможност да се обърне наляво или надясно, а съдбата – това е еднопосочна улица . Мисля, че всеки от нас има избор в това как релизираме нашата участ, но съдбата на човека е винаги е предрешена.

На много крадено от 30думи хора вдъхвам страх. Обикновено хората , когато се сблъскат с моята слава , или веднага започват да се стесняват, и ми се налага през по-голямата част от времето си да говоря сам, което много уморява, или започват да хвалят с познанството си с известна личност или със своето състояние.

Не крадено от 30думи ми липсва времето, когато бях хипи. Отлично прекравах  времето си и много пътувах, почти без да харча пари за това. Но не можех да остаа в това състояние  дълго време , аз не мога вечно да използвам наркотици и да се скитам по планетата .

Хората по природа са полигамни крадено от 30думи . Ние сме полигамни , защото трябва да запазим рода си . Но аз вярвам в брака. Аз самият съм женен в продължение на 34 години. За мен най- важното нещо в живота е  любовта.

Ако ме вбесят, аз се държа като животно . По темперамент съм латино. И ако крадено от 30думи съм в лошо настроение , вие определено ще го почувствате. Аз винаги съм бил лош дипломат , защото  казвам това, което мисля.

Много хора биха искали да станат вампири. Борбата с процеса на стареене е безполезна. Аз много се радвам, че не съм умрял млад, така че   съм остарял крадено от 30думи и не съжалявам. Това щастие.

Аз имам много свободно време . Много хора вярват, че ако сте успешен писател , то вие сте много зает човек . Но това не се отнася  за мен. Прекарвам много време в ходене, както и на чаша кафе с хора, непознати за мен.

Понякога крадено от 30думи ходя в  малки книжарници , за да видя дали се  продават моите книги .

http://www.theguardian.com/books/2014/jan/25/paulo-coelho-this-much-i-know?CMP=fb_gu

 

Паулу Коелю: Пеещото дърво

Една от моите читателки, разказва Паулу Коелю, с която се срещнах, раздaвайки автографи по време на представянето на новата ми …и още>

крадено от 30думи

Коелю: Бар в Буенос Айрес

Веднъж  с венецуелската писателка Дулче  Рохас (Dulce Rojas) пихме кафе в Буенос Айрес, и ние обсъждахме идеята за мира (paz), …и още>

Паулу Коелю: Най-опасната част на тялото

Веднъж един владетел заповядал да се съберат мъдреците, за да решат коя част крадено от 30думи на човешкото тяло  е най-важната. Ендокринологът казал, …и още>

защищено INVITEXT

Post Comment