Комунист ли е Бандерас: „Трябва да се национализират частните фирми, както това направи Чавес“ (видео)

    banderas Откъс от програмата BIG HOLIWOOD. Интервю на  Ана Пастор за CNN на испански с Антонио Бандерас.  Програмата на Пастор „Лице в лице“ (Face to Face),   бе излъчен през ноември тази година. С Бандерас бяха засегнати теми от актьорската му работа ,  семеен живот , но този политически коментар на Бандерас предизвика буря от критики и коментари.

    Бандерас: Напоследък има някакво чувство, може би, в целия свят, че ни управляват хора, за които ние не сме гласували.

    Пастор : Над тях има нещо друго?

    Бандерас : Разбира се.

    Пастор : Пазарите.

    Бандерас: Пазари, лобита,  корпорации – там се вихри буйна   дейност . И, освен това, на върха на пирамидата са хората, които не искат да покажат лицата си, за да поемат отговорност за това, което се случва в края на краищата , в правителствата и държавите.

    Пастор : Но има ли съгласие или не? То е неразделна част от системата, инерция … вие говорите за нея. Какво мислите, че може да се направи с тази инерция?

    Бандерас: Трябва да се спре, както Чавес го  направи в своето време. Вие казвате: „Темата е завършена. Аз ще се заема с всички тези корпорации и ще ги национализирам“. Има ли друг изход? Това е времето, когато трябва да се вдигнем, постдемократична ера, защото в действителност, вие сте слушали Обама по време на първата му кампания,  и дори по време на втората, и си мислите – хора казват „това трябва да се промени“. И аз си казах : „Не, не, не, защото той ще се сблъска с реалността“.  И той се сблъска с реалността на пазарите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *