Путин се срещна с папа Франциск. Пресата: Берлускони ще стане посланик на Русия във Ватикана

    silvioРуският президент Владимир Путин в понеделник се срещна с папа Франциск. Редица медии, и по-специално британското издание  The Daily Mail твърди, като се  позовава на италианските медии , че по време на срещата  руският лидер е казал, че назначава бившия премиер Силвио Берлускони за посланик на Русия във Ватикана.

    Постът, за който се твърди, че е предложил  Путин, ще  даде на Берлускони, който е разследван по обвинение за подкуп и развращаване на непълнолетна, дипломатически имунитет, както и редица привилегии, включително и възможността да напусне пределите на Италия.

    Пресата припомня, че Путин и Берлускони ги крепи дългогодишна дружба, в рамките на която те системно се изправят срещу критиките по адрес на някой от тях .

    Слуховете , че Путин възнамерява да назначи Берлускони за  посланик на Русия във Ватикана, дълго време се въртят в италианската преса, и затова днешната среща с папата е от особен интерес, пише италианското издание Fatto Политика & Palazzo .

    По време на разговорите Путин и папа Франциск също така обсъждат и сирийския конфликт. Вестникът напомня, че преди няколко месеца папа Франциск изпрати гневно писмо до лидерите на Г-20 , които не оказват необходимата помощ на тази воюваща страна.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *