Берлускони е заплашен от реален затвор: паспортът му е конфискуван за да не напуска страната

    berlusconiСега по закона Чириели , Берлускони може да се окаже в затвора, казва Paolo Colonnella в статия, публикувана във вестник La Stampa.

    „В петък следобед в Palazzo Grazioli са пристигнали двама офицери от  Римската квестура с разпореждане от Миланската квестура за  изземването на паспорта на Силвио Берлускони. Намиращите се в резиденцията са били в паника. За по-малко от 24 часа Берлускони  премина  от категорията на най-влиятелните хора,  в категорията на осъдените, лишени от свобода на движение, тъй като властите умишлено са го  лишили от възможността да избяга след обявяването на окончателната присъда –  пише изданието.

    „Тежък удар. Съдиите от Касационния съд съдии умишлено са намалили времето, което има на разположение  Кавалеро . Веднага след като присъдата беше прочетена, съдията започва да я  прилага. Конкретно, той е изпратил вердикт в Сената за това , че   можа да бъде стартирана процедура за лишаване на Берлускони от сенаторското кресло, преди решението на Апелативния съд по въпроса за срока, за който Кавалерът ще бъде  лишен от правото да заема  публична длъжност и да участва в политическа дейност, „- казва авторът на статията.

    „До 16-ти октомври Берлускони трябва да направи избор между домашен арест и общественополезен труд. Ако изборът не бъде направен,  прокуратурата ще го постави под домашен арест, но сега, като преди това вече осъждан, Берлускони може да се окаже  зад решетките: Той сам се  застъпи за приемането на закона на Чириели, предвиждащ  намаляване на срока на давност и  увеличаване на  наказанието за рецидив. В края на тази година  трябва да бъде произнесена присъдата по делото „Руби“ (7 години) и неаполитанското  „дело  De Gregorio“ за подкуп на сенаторите. С други думи Берлускони ще се окаже жертва на себе си и партията си . Законът Чириели може да се окаже за  него бумеранг „- заключава изданието.

    Източник: La Stampa

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *