В Тексас „жива стока“ бе призната за „собственост“

    Съд в Тексас оправда убиеца на млада жена, защото тя му отказала  сексуални услуги. В полза на мъжа бил фактът, че той и дал 150 $, които тя не пожелала да му върне. Според тексаските закони, всеки човек има право да защитава своята собственост с оръжие.

    Ezkiel Gilber е обвинен в убийството на 23-годишна  жена,   осигуряваща ескорт услуги. Gilbert я намерил в американския сайт за запознанства Craiglist и я поканил у   дома си в нощта преди Коледа.

    Шофьорът докарал Ленор Фрего при мъжа и взел от  него $ 150, в които, както смятал Gilbert, влиза   стойността на  сексуалните услуги. Проститутката обаче отказала да прави секс, и  не пожелала да върне парите, като  се опитала да се измъкне. Но недоволният жител на Тексас първо отказал да я  пусне, а след това извадил пистолет и я прострелял в шията. Следващите девет месеца тя прекарала в интензивно отделение, а по-късно починала.

    На 6 юни тази година  Ezkiel Gilber бе оправдан. Мъжът не скрил сълзите на радост, когато съдията прочел присъдата, а обществеността обвини съдебните заседатели в несправедливост, съобщават американските медии.

    „Щатските закони позволяват на гражданите да защитават откраднатата си собственост с оръжие, но това не им дава право да изнасилват или убиват,“ – пише порталът The Raw Story.

    „Как може да се оправдае такова отвратително престъпление? Лесно, ако сте жител на щат, в който законът позволява на хората да „използват огнестрелно оръжие за предотвратяване на кражба през нощта.“

    Ezkiel Gilber публично се разкаял за своето престъпление. Според него последните четири години той е прекарал „като в кошмар“, тежко преживявайки случилото се в навечерието на Коледа 2009. „Искрено се разкайвам за стореното. Последните четири години прекарах като в кошмар. Когато видя убийство на телевизора, превключвам канала „- признал Gilbert.

    Съдебните заседатели решавали два дни. Адвокатите на обвиняемия заявиха: Gilbert е застрелял Ленор Ферго защото тя всъщност е откраднала негова собственост – момичето не е извършило никакви  услуги, въпреки че 150 щатски долара са били  платени предварително.

    А по законите на щата Тексас  всеки гражданин има право да защитава своята собственост с оръжие в ръка. Според документа, става дума за  тъмните часове на деня, или за случай, когато крадец се опитва да напусне местопрестъплението. По закон Gilbert не е нарушил нито една  формалност, застрелвайки проститутката.

     

    12 мита на капитализма

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *