Турската „цветна“ революция?

    eskisehirТурското разузнаване предупреди, че нова вълна от протести в страната може да доведе до смъртта  на участниците в сблъсъците заради действията на провокатори, включително чужденци. Това съобщава вестник „Йени Шафак“.

    Изданието пише, че според властите,  които са прегледали записи на скорошните сблъсъци с полицията, наред с турските екстремисти в тълпата, има чужди наемници.

    „Това са от 750 до хиляда души, агенти, чиито действия са платени от чужди разузнавателни агенции.  Сред тях са много чужди граждани.  Те се смесват с демонстрантите,..“ – съобщава  изданието.

    Тези хора са професионални провокатори, които са получили сериозна академична подготовка, те ръководят действията срещу полицията, пише вестникът. Според него, голяма част от тях са маргинални леви организации.

    Протестите в Анкара показват, че провокаторите действат професионално. Екстремистките групи бързо издигат барикади в центъра на града и въпреки газа и водните оръдия, с часове се отбраняват и хвърлят камъни по полицията.

    В същото време хилядите  мирни демонстранти се дистанцират от екстремистите, призовавайки ги да   спрат агресията, но без да им пречат  да продължат нападенията.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *