Испания ще въведе глоби за родители на пияни тийнейджъри

    Испанското правителство  готви закон за наказание на родителите , чиито деца  пият алкохол.  От гледна точка на депутатите, мярката ще влияе  ефективно за увеличаване на родителската отговорност по отношение на контрола на поведението на техните деца.

    Членът на програмата „Национален план за борба с наркотиците“ от Франциско Бабин направи такова предложение по време на пресконференция,  организирана във връзка със стартирането на нова кампания за предотвратяване на ранната употреба  на алкохол сред населението на страната, пише Espanarusa.

    Според Бабин, алкохолна кома или тежко отравяне с алкохол при тийнейджъри „понякога може да се случи, но ако такива събития се смятат за норма,  налице е липса на надлежен контрол от страна на родителите.“

    В допълнение, според експерта, ако подобна ситуация се появява в резултат на употреба на алкохол в дома, родителите могат да бъдат подведени под отговорност за „лошо отношение“ към  децата.

    Бел. ред. Преди няколко години на непълнолетни в България беше забранено да се продават цигари и алкохол – имаше тежки глоби за продавачите. Сега нещата са извън контрол: във всеки магазин може да се видят ученици, които спокойно си купуват и алкохол, и цигари… Защо…

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *