Путин все пак се разведе с Людмила (допълнено)

    putinВ четвъртък вечерта президентът Владимир Путин  и съпругата му Людмила  посетиха  балета „Есмералда“ в Държавния дворец на Кремъл. След балета те дадоха интервю за телевизионния канал „Русия 24“.

    В отговор на репортерски въпрос, дали става дума за развод, Людмила Путина заяви:

    „Да, можем да кажем, че това е един цивилизован развод.“

    „“Бракът на  руския президент Владимир Путин и Людмила Путин приключи.  Това е така“ – потвърди за  ИТАР-ТАСС прессекретарят на държавния глава Дмитрий Песков.

    Людмила Путин обясни: „Не ми харесва публичността, и полетите са трудни за мен.“ „Ние обичаме децата си, с тях се гордеем, виждаме се  постоянно,“ – каза Людмила Путина. А бившият и съпруг каза, че дъщеря му  „образованието си е  получила в Русия и живе в Русия за постоянно.“

    Досега Путин винаги се появяваше с  брачна халка. Тя  беше на ръката му и днес сутринта, когато президентът проведе среща в Кремъл. Този факт се потвърждава и от снимки на президентската пресслужба, публикувани на официалния сайт на Кремъл.

    През април  по време на „гореща линия“ с руснаците Путин не  успя  да отговори на въпроса, дали   е щастлив. „Това е  философски въпрос, аз съм  благодарен на гражданите на Руската федерация за факта, че ми имат доверие да бъда президент на Русия. Това е моят живот“, – каза той. „Това достатъчно ли е  за щастие – не знам“, – каза Путин.

    Владимир Путин и Людмила са женени почти 30 години – тяхната сватба  се състоя на 28 юли 1983 г. Те имат две дъщери – Мария, родена през 1985 г., Екатерина, роден през 1986 година.

    Путин, заемащ високи постове предпочита да не говори за личния си живот. Той неохотно и кратко отговаря на подобни въпроси. През март 2012 г.   каза, че съпругата му не е публична личност, и помоли медиите да не  включват семейството му в политическия живот.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *