Тест: Ако не ви е страх, можете веднага да разберете колко наистина сте стари

    lovethatface.com_Американски учени  пуснаха уеб сайт, на който можете да участвате в един прост експеримент, и по реакцията си за бързина, да разберете на колко години сте наистина.
    С този онлайн експеримент  учени от Харвард искат да докажат как при хората функцията за сензомоторика отслабва с възрастта. Те твърдят, че по скоростта на кликване на мишката може да се определи възрастта на всеки човек.

    Експериментът е много прост. Всичко, което трябва да направите е да отидете на страницата kgajos.eecs.harvard.edu, и след като приемете условията, да стартирате теста. Следвайте червената точка с кликвания на мишката и програмата ще измери скоростта на движение и времето ви за реакция.

    – За да се изчисли възрастта  отчитаме  60 фактори. Разбира се, най-важна е скоростта. След това следим каква пауза правят хората между кликванията, колко време им е необходимо със   стрелката на мишката да стигнат от една точка до друга, формата и вида на движенията, които правят с нея, както и много други неща – казват учените.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *