Бил Гейтс обиди президента на Южна Корея с фамилиарност

    Bill-Gates-korea_2543483bВ Южна Корея  нарекоха акт на неуважение начина, по който  Бил Гейтс поздрави жената лидер на страната Пак Кин Хе: местните медии публикуваха снимка, на която той фамилиарно стиска ръката и, държейки  другата си ръка в джоба си, съобщава Telegraph.

    Местните вестници отразиха тази история, като  използваха заглавия като „Разлика  в културите или акт на неуважение,“ „Неуважително ръкостискане? Фамилиарно ръкостискане?“. Срещата между първата жена – президент на Южна Корея и основателя на Microsoft се проведе в понеделник.

    В Южна Корея за обществото йерархията и етикетът са  много важно, и обикновено не приема този вид волности, а на международно ниво оценява тези епизоди от гледна точка на уязвяване на националното достойнство.

    Пресата започна  проучване и на други епизоди на срещите на Гейтс с корейски лидери и е установено, че през 2008 г. ръката на тогавашният президент Лий Мюн-Бак е стисната също така фамилиарно. През 2001 г. той е бил по-официален, когато на  среща с Ким Дае-Юнг стиска ръката му с двете си ръце.

    В Южна Корея Бил Гейтс пристигна за да задейства проект за създаване на ново поколение ядрени реактори.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *