Естонският премиер Андрус Ансип е против еднополовите бракове

    asipЕстонският премиер Андрус Ансип подкрепя идеята за законопроект, позволяващ еднополовите двойки да узаконят съжителството си, но се противопоставя на регистрацията на еднополовите бракове.

    “ Бракът за мен е свят, и това е връзката между   мъж и   жена. По мое виждане така и трябва да остане, обаче, еднополовите двойки имат право да  уредят правно своето съжителство“ – каза  Ансип в Парламента, където се проведе Ден на отворените врати.

    Министерството на правосъдието на Естония през изминалата година  изготви концепцията на „Закона за съвместен живот“, според който еднополовите двойки да имат право да регистрират своя съюз за съвместно съжителство, но  не получават правото да осиновяват деца. Министерството на правосъдието подчертава, че концепцията не променя принципите на брака и не предполага одобрение на еднополовите бракове.

    Естонският съвет на църквите,   обединяващ десет съществуващи вероизповедания в страната  вече заявяви, че се противопоставя на легализиране на законово ниво на еднополовите партньорства.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *