В Турция приравниха християните с хомосексуалистите

    Турция иска да попречи на осиновяването на деца-турци от приемни родители в Европа, изповядващи християнството, както и от  хомосексуални двойки …

    Турските власти се страхуват от „асимилация“ на децата в християнската западната култура и планират разработване на стандарти за осиновявания на деца само от турски семейства и за само женени двойки от турски произход, мюсюлмани, дори ако те живеят в чужбина. Вицепремиерът Бекир Боздаг заяви, че Парламентът ще разгледа този въпрос, пише EuropeNews.

    Както отбелязва председателят на Комитета по човешките права в турския парламент Айхан Сефер Устун, в средата на април от Анкара в ЕС ще бъде изпратена делегация, която да проучи практиката за подбор на семействата, осиновяващи   деца от Турция.

    Според властите, в момента   около 5 хиляди деца от турски произход се намират под опеката на социалните служби и приемни родители в различни страни на ЕС. Специално внимание ще бъде отделено от комисията на религиозната принадлежност на приемните родители и начина им на живот.

    Дебатът за осиновяването на деца от турски произход в ЕС започна след шумната история от з последния месец на 18-годишното турско момиче Елиф Яман. На 12 години тя е осиновена от  германско християнско семейство, тъй като собствената и майка, която не е имала финансова възможност да издържа дъщеря си, е  депортирана  в Турция. През януари тя с посредничеството на Анкара се събира отново с майка си.

    Освен това,  добилият популярност в близкото минало случай на предаването  в Белгия на три деца от турски произход за осиновяване от хомосексуалисти,  предизвика голямо възмущение в консервативните кръгове на турското общество. За това  съобщава  Мир Вам! позовавайки се Sedmitsa.ru.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *