В САЩ срещу Deutsche Bank заведоха ново дело

Германската банка Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW)  заведе дело във Върховния съд на Ню Йорк срещу Deutsche Bank. Ищецът обвини най-голямата германска банка в  измама при продажбата на ипотечни ценни книжа, известни като Mortgage Backed Securities (MBS).

Става дума за сделка от 2007 г. за сумата от 173 млн. долара. От LBBW  обвиняват Deutsche Bank за предоставяне на невярна информация относно продажбата на ценни книжа, за които рискът се оказал значително по-висок  от очакваното, в резултат на което тяхната покупка   довела до значителни финансови загуби.

„Ние вярваме, че това твърдение е неоснователно, и   възнамеряваме да се защитим“ – заяви говорителят на Deutsche Bank Аманда Уилямс. Подобни дела LBBW  е завела  и срещу две американски банки – Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Ръководители  на Deutsche Bank – са замесени в друг случай

През декември, един от съпредседателите на борда на Deutsche Bank и главният финансов директор на банката са следствени по дело с търговия с емисионни сертификати. Банковите служители са заподозрени в пране на пари и укриване на данъци.

DW

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *