Нигериец моли съда да го защити от жена му, която системно го пребива

    Необичаен случай разглежда съд в Лагос – икономическата столица на Нигерия. Ищецът  е  подал молба да го защитят от жена му, която, според него, постоянно го пребива и заплашва със смърт, ако той се опита да се измъкне от нея.

    Според нигерийския вестник „Авангард“, 40-годишният Джим Бабатунде, макар и работещ в службите за сигурност, е толкова уплашен от младата си жена, че моли съдиите да прекратят брака му.

    Джим Бабатунде твърди, че съпругата му е превърнала техния съвместен петгодишен живот в ад. Според него, жената имала навика да го бие с всякакви опасни предмети, и това определено и доставяло удоволствие. „Тя е доминираща в семейството, вече не мога да търпя това положение.

    „Съпругата ми е нещо страшно“- признава изтормозения съпруг.  Той казал на съдиите, че вече месец е избягал от къщата си и се крие при приятел, като моли съдът да   разтрогне този  брак, който, както той твърди, не му е донесъл нищо добро,  и призовава властите да  гарантират, че съпругата му няма да го ликвидира след развода.

    Арика – съпругата на Джим Бабатунде, не се е явила  на заседанието на съда.

    Още по темата Нигерия: Пет жени изнасилиха до смърт съпруга си

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *