Сирийският президент Башар Асад е избягал в Москва?

    Събота вечер в арабските блогове и социални мрежи, включително и  Twitter, тръгнаха слухове, че  сирийският президент Башар Асад е избягал в Москва.

    Както съобщава NEWSru Israel, арабските източници твърдят, че Асад (или най-малкото „много високопоставен човек“) е отлетял за Москва малко преди сирийското правителство да си възвърне контрола на пътя за достъп до международното летище в Дамаск.

    Сред източниците, на които се позовават авторите , са катарската телевизия „Ал Джазира“ и телевизионния канал „Ал-Манар“.

    В Twitter се говори за подозрителен о полет на“Сирийските авиолинии“ RB441 – Airbus A320 летял от Дамаск за Москва,  летище „Внуково“. За да не влиза в турското въздушно пространство, самолетът е прелетял над Кипър, гръцките острови, България, Румъния и Молдова.

    Едновременно със слуховете за бягството на Асад се появиха  слухове за неговата смърт или сериозно нараняване.

    Не бива да се пропуска и това, че не за първи път в  интернет се появяват слухове за смърт или бягство на сирийския президент. В средата на юли тази година  британският вестник „Гардиън“ твърдеше, че Асад е пострадал при нападение и е напуснал Дамаск, а съпругата му Асма е избягала в Москва.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *