6 млрд. лв. дефицит оставя управлението на ГЕРБ

    Сергей Станишев направи равносметка на управлението на ГЕРБ. „Слънчицето“ на Бойко Борисов – Симеон Дянков, не влязъл в класацията на Financial times за най-добрите министри на финансите в ЕС.

    Станишев е смутен, че въпреки фискалната ни стабилност, нашият министър на финансите го няма, но в класацията място намира министърът на финансите на почти фалиралата Гърция.

    Ще ни оставите 6 млрд. лева на гърба на българските граждани, обърна се Сергей Станишев към мнозинството. Соцлидерът категорично не се съгласи с изказванията на финансист номер 1, че сегашното правителство е дало с 1 милиард лева повече от тройната коалиция.

    Това правителство замрази доходите и го отчитат като огромен успех, посочи Сергей Станишев и допълни, че кабинетът „Борисов“ ни осигурил нов външен заем от 2 млрд. лв. Вие увеличихте правителствения дълг сумарно с 5 милиарда лева за вашия мандат, каза лидерът на столетницата.

    „Тези пари ще ги връщат всички български граждани. Над 6 млрд. лв. е сумарния дефицит за управлението на ГЕРБ„, недоволен е Сергей Станишев.

    Ние двойно намалихме държавния дълг и двойно увеличихме фискалния резерв, похвали се той.

    Станишев не спести и критиките, че Бойко Борисов отишъл в Брюксел, когато се обсъжда бюджетът на ЕС за следващия програмен период без мандат от парламента, а депутатите ни не знаели какви са целите, които очакваме от бюджета на ЕС за 2014-2020.

    http://news.ibox.bg/news/id_1422651340

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *