Гърция е възмутена от присъждането на Нобеловата награда за мир на ЕС

    Присъждането на Нобеловата награда за мир на ЕС озадачава много от жителите на Гърция, която  повече от другите страни от ЕС, страда  от икономическата криза.

    „Гръцката криза   даде   Нобеловата награда за мир на ЕС!“ – така озаглави своя статия гръцки новинарски сайт.

    Наградата за мир трябваше да бъде дадена на гръцкия народ, който страда от това, което се случва, пише в коментар един от читателите на сайта. „Колкото по-скоро ЕС бъде разпуснат, толкова по-бързо моята страна ще бъде свободна“, – казва друг.

    Както е известно икономическата криза в Гърция застрашава целостта на Европейския съюз и много наблюдатели обръщаха внимание на внимание на това, преди да бъде обявено решението на Нобеловия комитет. Европейско единство, за което  бе удостоен Европейския съюз, няма,  убедени са много гърци.

    „Нобелова  награда за мир 2012 г. за ЕС, лауреат на Нобелова награда за икономика 2012 –  за  Гърция“ – предлага един от потребителите на Интернет.

    В гръцкия сегмент на Twitter решението на Нобеловия комитет предизвика остри критики. Мнозина се чудят какво е направил ЕС за да прекрати продължаващата 38 години окупация на Турция на част от Кипър, която е член на ЕС. „Лицемерието няма граници“ – се  казва в един от записите.

    Потребителите също напомнят за бомбардировките на Югославия, Либия, Ирак, за операцията в Афганистан.

    Както се съобщава, Нобеловата награда за мир за 2012 г. бе присъдена на Европейския съюз за работата по обединяване на Европа и за превръщането и от „континент на войната в  континента на мира.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *