Берачите на ягоди в Швеция на прощаване си спретнали голям бой

    Две групи берачи на ягоди организираха масово меле в гр. Гевле в централната част на Швеция. Боят е започнал  вечерта на 28 юли, и в него са се включили  около 70 души. Това съобщава  местното издание The LOCAL.

    Полицията предполага, че причината за конфликта е борбата за ягоди, защото това лято в Швеция е много слаба реколтата. Полицаите също така съобщиха, че поради липсата на плодове ситуацията в града е много напрегната и не обвиняват двамата си колеги, които предпочели да не се намесват в боя.

    След инцидента  полицията е изгонила от града около тридесет човека, а един от берачите е бил арестуван по подозрение за причиняване на тежка телесна повреда, но  е освободен още на 30 юли.  43-годишен гражданин на България е бил принуден да отиде в болница след мелето.

    В мелето са участвали мигранти от България, които са поканени за сезонна работа за събиране на горски плодове в Швеция. В средата на юли, шведски медии съобщиха, че неизвестни престъпници, вероятно свързани с трафика на хора, са поканили в Швеция няколко десетки българи да работят.

    Пристигайки в страната, работници открили, че са  измамени: работодателите не предоставили на дошлите нито работа, нито квартира. Те се разположили в палатъчен лагер, а един от тези лагери се намира в непосредствена близост до град Евле. На 24 юли шведските власти арестуваха български гражданин по подозрение за участие в трафик на хора.

    Повече по темата:

    Българи – берачи на ягоди в Швеция, живеят в мизерия

    Българи – берачи на ягоди в Швеция, живеят в мизерия
     В северната част на Швеция има населено място, наречено Mehedeby, тази година в него са се разположили около 500 берачи …и още>

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *