Обама: след половин година ще ударим Иран

    Според американски експерти след 18 месеца Иран ще достигне критичен етап в ядрената си програма и ще бъде на прага на създаването на атомна бомба, пише mignews.  И когато дойде този момент, САЩ ще нанесат удар- с цялата си мощ, на която са способни.

    Както съобщава във вторник  31 юли вестник „Йедиот Aхронот“, за възможността от подобно развитие е заявил самият президент на САЩ Барак Обама по време на закрити преговори.

    Това изявление съдържа специално послание към Израел да не атакува едностранно Иран. В този случай , Вашингтон няма да могат да подкрепят Йерусалим на световната сцена и да се застъпят за него. Затова, правителството на САЩ е разработило специален пакет от   помощ на военните в Израел, която има за цел да ги  „подкупи“ и да ги възпре да атакуват  Иран.

    Преди това военният министър Ехуд  Барак в интервю за  Си Ен Ен заяви :  „Ние и американците сме на една страна.  Ние всички вярваме, че Иран скоро ще  стане ядрена държава, ние всички знаем, че технически  Хаменей  все още не е издал заповед да се сглоби бомбата, но той е решил да измами всички и е  заплаха за целия свят. Всички ние вярваме и говорим на глас за това – не можем да позволим на Иран да стане ядрена държава, и затова ние не можем да изключим нито една опция за изхода на тази история.“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *