Цветанов бил в Катар за конспиративна среща с шефката на „Инвестбанк”

    Вицепремиерът и вътрешен министър Цветан Цветанов ще бъде съден за бездействие по служба. Това заяви шефът на инициативния комитет за създаване на политическа партия „Свободен народ“ Теодор Дечев. „Цветанов извършва престъпно бездействие по служба. Възнамеряваме да дадем под съд Цветанов за бездействие по служба„, подчерта Дечев.Той упрекна вътрешния министър, че е политическият чадър на Инвестбанк. „Новата власт дойде с апела, че ще накаже всички престъпници, но не само не наказа, а осинови Инвестбанк и се водят за ръчичка на официални държавни посещения“, каза Дечев, коментирайки участието на вътрешния министър и на шефката на Инвестбанк Петя Славова в българската делегация, посетила Катар.

    По думите на Дечев Цветан Цветанов би могъл да е там само като турист, но присъствието на собственичката на банката г-жа Славова обяснило какво са правили там.

    По думите на Дечев, оказва се, че за вицепремиера Цветанов посещението в Катар е идеалното прикритие, за да успее да се срещне с шефката на Инвестбанк, далече от очите на българската общественост, а и далече от многобройните български СРС-та, на които и той е изпуснал вече края.

    И ако около факта, че министър Трайков е бил на някакъв плаж се вдигна страшен шум, около факта, че Цветанов и Славова са водили дълги разговори в една хотелска стая се мълчи.

    Дечев показа документи за прехвърляне на банковите сметки на плевенската община след местните избори от Райфайзен към Инвестбанк и разходни ордери, които по думите му илюстрират как се изпирали пари.

    Според Дечев смущаващо е, че почти първата работа на кмета на Плевен след изборите е да прехвърли банковите сметки на общината към Инвестбанк.

    „Причината вероятно е да получат определени хора определен комисион“, коментира Дечев. Той упрекна вътрешният министър, че от известно време се занимавал с кадруване в Плевен, като в Плевенска област епидемично се прехвърляли сметки към Инвестбанк.

    Новоизбраният кмет на Плевен е афиширан публично като личен избор на министъра на вътрешните работи и главен партиен организатор на ГЕРБ. Той е изскочил от неговия електронен бележник, посочи още бившият шеф на ССИ.

    Дечев съобщи, че шефът на плевенския клон на банката получил 1 млн. лв. бонус за „привличане на ресурс“ и изрази недоумение, за какви заслуги се дават такива бонуси на човек, на когото това му е работата.

    Теодор Дечев изрази съмнения, че става въпрос за пране на комисионни.

    „Тези сюжети е трябвало да дискутират Цветанов и Славова в Катар, далеч от българските СРС-та“, добави той.

    „Има една банка, която краде от депозитите на своите клиенти, раздава комисионни и върши всичко това, тъй като има протекциите на вътрешното министерство“, обобщи Дечев за банката и обяви, че инициативният комитет на политическа партия „Свободен народ“ организира протест пред Инвестбанк на 1 април.

    http://news.ibox.bg/news/id_214000582

     

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *