Бандит избяга от затвора с хеликоптер

    Изглежда, че това може да се случи само във филм. В село  Шексна, Русия, в колония със строг режим, като по ноти е разиграна финалната сцена от филма на Карен Шахназаров „Американска дъщеря“, пише ИТАР-ТАСС.

    Затворник , който излежавал присъда за убийство, избягал от затвора с хеликоптер. Бягството  му режисирали  негови  съучастници. Те отвлекли хеликоптер от  местната авиокомпания и зависвайки над колонията,  спуснали въжена стълба, по която беглецът се качил в кабината. Охраната на затвора дори и със стрелба по хеликоптера, не успяла да внесе корекции в постановката.

    По-късно завъразният пилот на хеликоптера бил намерен във Вологда. Пилотът казал, че в покрайнините на града  престъпници ги чакала кола.

    Екшън – героят Алекс Шестаков обаче успял да се порадва на свободата си съвсем за кратко. Според ръководителят на Федералната служба за затворите Александър Реймер, беглецът арестуван. Продължава търсенето на съучастниците му, и за да не се нарушава  сюжета, също с помощта на въздухоплавателноо средство. В небето над района кръжи безпилотник на Министерството на извънредните ситуации.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *