Вместо проверка на "Лукойл" ГЕРБ обвини вносителите в картел

    Управляващата партия ГЕРБ твърдо се придържа към тезисите спуснати от Лидера и премиер Бойко Борисов. След като той открито застана на страната на руската фирма монополист на пазара на горива у нас и публично се опита да унижи министър Трайчо Трайков, днес друг виден деец от ГЕРБ и зам.председател на ПГ излезе с изненадващо искане към фирмите-вносителки на горива. Пред БНР Валентин Николов заяви, че ГЕРБ се съмняват, че тези фирми са сключили картелно споразумение, след като техните цени са същите като на „Лукойл“:

    Да покажат данни на какви цени внасят горива, какви разходи слагат върху тези цени и каква крайна цена формират за крайния потребител. Ако те откажат зад булото на търговската тайна да предоставят тази информация, ние като Народно събрание можем да изискаме тази информация от Агенция „Митници“ и от Националната агенция по приходите. Така че в петък ще бъдат поканени абсолютно всички големи вносители да покажат по един прозрачен начин на обществото как формират цените и не печелят ли на гърба на обикновения човек„.

    Всичко би било нормално, ако нямаше и друга гледна точка от височината на държавното герберско управление, тази на министър Трайков. Който продължава да е единствената опозиция на олигарха „Лукойл“

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *