ВМРО изнася урок по гражданство в цигански квартал

    Столичният общински съветник и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки изнесе публична лекция пред ученици и представители на циганската общност в софийския квартал „Филиповци”. Лекцията бе поднесена като „Урок по граждански задължения” за децата от училището в квартала, което носи името на Васил Левски.

    Джамбазки наблегна на факта, че всички български граждани имат отговорността и задължението да се образоват, за да си намерят работа и да се впишат пълноценно в обществото. Той обоснова тезата на ВМРО, че циганските гета трябва да бъдат премахнати, защото са вредни за обществото. Лекторът отбеляза, че циганската общност от „Филиповци” трябва да даде пример за пълноценното вписване на циганите в българското общество.

    В разговора с хората от квартал „Филиповци” бе казано още, че новините на ромски са ненужни и невъзможни. Въвеждането на такива новини би било предпоставка за все по-засилващ се разпад в обществото. Джамбазки неколкократно изтъкна, че за да могат представителите на циганската общност да се впишат нормално в средата, преди всичко те трябва да знаят български език. По-рано днес председателят на ВМРО Красимир Каракачанов разкритикува премиера Борисов за изказванията му по повод новини на ромски.

    ВМРО дари на децата от училище „Васил Левски” портрет на Апостола и национален трибагреник.

    17 февруари 2011

    http://vmro.bg

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *