Четирите милиона лева ще скарат ли ГЕРБ?

    В ГЕРБ се питат кой е взел 4-те милиона лева. Това стана ясно от коментара по темата на председателя на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев.

    И аз си задавам този въпрос и се надявам от вас да го чуя, обърна се той към парламентарните репортери.

    Припомняме, по-рано днес бившият зам.-шеф на митниците Антоний Странджев заяви, че хора, свързани с „акцизния бранш“, са платили на висш държавен ръководител от ГЕРБ 4 млн. лева, за да бъде отстранено ръководството на агенция „Митници“, което засегнало множество интереси.

    Държава сме на слуховете. Аз не съм взел, можете да питате останалите ми 116 колеги, категоричен бе той. Има органи, които трябва да разследват това, смята още Велчев.

    На въпрос дали това ще бъде отнесен до новото звено БОРКОР той каза, че от мнозинството биха сезирали новата институция, но първо тя трябва да бъде създадена.

    Относно оставката на Цветлин Йовчев и виновна ли е институцията за СРС скандала, Велчев посочи, че никога не е работил в подобна структура и не може да коментира чия е отговорността. Решението обаче кой да оглави ДАНС е на премиера Бойко Борисов.

    По повод завръщането на бившия шеф на агенцията Петко Сертов, Велчев предположи, че той ще е зам.-председател на БОРКОР защото, по всяка вероятност има много информация, с която ще бъде полезен на новата структура. Така е преценил премиерът, лаконичен бе Красимир Велчев.

    Той посочи, че от ГЕРБ са съгласни с решенията на министър-председателя, защото той носи отговорността за управлението.

    Припомняме, Сертов подаде оставка след идването на ГЕРБ на власт. Той бе назначен от кабинета „Станишев“ за консул в Солун, но новите управляващи го отзоваха.

    http://news.ibox.bg/news/id_8909436

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *