Египетската армия започна да стреля по протестиращите в Кайро

    Египетската армия реши да се намеси в ситуацията. Представители на въоръжените сили препоръчаха на протестиращите  веднага да напуснат  улиците на Кайро. Телевизионният  канал „Ал Джазира“ съобщава, че войниците вече са започнали да стрелят във въздуха, за да разпръснат демонстрантите. Но никакъв ефект не е имало от това.

    В непосредствена близост до   Музея в Кайро полицията се е опитала да използва водомети. В отговор те са били замеряни с коктейли „Молотов“.

    Опозиционният лидер Мохамед Ел Барадей призова армията за по-решителни действия, тъй като не може да спре своите поддръжници и още повече враговете си. Според Ел Барадей, това е доказателство, че бунтовете са организирани от агенти на полицията в цивилни дрехи.

    Участие в сблъсъците вземат десетки, ако не и стотици хиляди хора. С всеки час те стават все повече и повече. По предварителни данни, са пострадали най-малко 500  души.

    Няколко пъти   демонстранти атакуваха журналисти, работещи в Кайро.   Също така бе съобщено, че демонстрантите са пребили служителя на канаал Си Ен Ен Андерсън Купър и двама кореспонденти на Асошиейтед прес.

    Поводът за бунта е обръщението към нацията на  Хосни Мубарак, в което той обеща да не се кандидатира за още един президентски мандат през септември.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *