Posted inБез категория

Африканско племе канибали говорело на руски език

Жестоко племе канибали, което говори на перфектен руски език е  открито от  Международна научно-изследователска експедиция „Африканският пръстен – 2010“. За това информира Smixer.ru, позовавайки се на научния ръководител на  експедицията и завеждащ катедра Африканистика в  Санкт-Петербургския държавен университет Александър Желтов.

Според Желтов племето е открито в Източна Африка, близо до границата с Танзания.

„Тези хора са много опасни, тъй като възприемат всички хора като храна, – казва той. – По време   контактите с тях, ние продължавахме да държим оръжията си в готовност за да се защитим при нужда. Все пак  вождът на племето реши, че конфликтът е с нас не му е от полза. Племето не е въоръжено, разполага с тояги и камъни, а ние бяхме с ловни пушки.
„Най-голямата изненада за нас беше, че  родният език на племето е руски -разказва още Желтов. – Според академик Вера Борисоглебская, която беше в нашата експедиция, племето  говори на чистия и красив на руски, на който са говорили довряните от XIX век, на който са говорили Пушкин и Толстой.

Александър Желтов казва още, че канибалите предложили на гостите да  опитат най-ценното им ястие „Печено месо на врага“, но те отказали.

„Останахме при племето канибали  половин ден, но така и не разбрахме защо те говорят руски. Този въпрос остава да се проучи.

Според същия източник,   племето е заплашено от изчезване. Това уникална племе канибали, говорещо на руски, си има своя история. Според нея, преди пет години те са били около хиляда човека, малко по-малко от двеста са били преди две години, а сега са само 72 души.

„Те се изяжадт помежду си“ – допълва Желтов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *