И Борисов можел да сбърка- с Рашидов

    Оказва се, че и премиерът Бойко Борисов можел да сбърка. Това стана ясно на заседание на НС, където пред депутатите министър-председателят Бойко Борисов призна, че е направил грешка и не е бил достатъчно внимателен, когато е подписал заповед за командировка на министър Вежди Рашидов до Италия през септември т.г.

    „Не съм обърнал внимание. Грешката е от моя страна, вече ще бъда по-внимателен, когато подписвам заповеди“, каза премиерът  в отговор на питане на депутата от БСП Антон Кутев.

    „Kак така се случи, че поканата се отнася до едно лица, а за Италия са заминали 40 лица?“, обърна се Антон Кутев към министър-председателя.

    „Доста неприятно е и като питане, и като отговор, защото не съм предполагал, че може така да се случи. Ще бъда доста по-внимателен, когато подписвам заповеди за командировки“, каза в отговор Борисов.

    Заповедта се отнасяла само до командироването на министъра на културата за участие в Международния кинофестивал във Венеция.

    Поканата от италианския министър на културата показва, че разходите трябва да бъдат поети от италианската страна, но всъщност били поети от частната фирма на Мишел Бонев

    Депутатът попита кой е определил състава на делегацията, тъй като в нея присъствали и лица от обкръжението на премиера.

    В отговор на това Борисов заяви, че не е обърнал внимание. „Грешката е от моя страна. Съжалявам, че са отишли. Мисля, че пасивът, който поехме е голям. Не съм знаел“, отговори Бойко Борисов.

    http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3466971

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *