Борисов обеща пари на лекарите

    Премиерът Бойко Борисов пое ангажимент да бъдат направени изчисления за парите за болниците и да се върви към споразумение с лекарите. Това съобщи след срещата с медиците в МС финансовият министър Симеон Дянков.

    Премиерът се срещна днес с представители на Обществения съвет в здравеопазването. На срещата присъстваха и вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков и министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова.

    Сред основните искания на лекарите е да се гарантират до края на годината сумите за болниците и да не са по-малко отколкото миналата година.

    Председателят на лекарския съюз Цветан Райчинов каза след срещата, че представителите на правителството са поели ангажимент, че парите за тази година няма да бъдат по-малко от миналогодишните.

    В рамките на няколко дни трябва да се направи точен разчет. Преговорите ще продължат още 1-2 седмици.

    Министърът на здравеопазването Анна-Мария Борисова заяви, че това, което ще бъде направено, е пълна ревизия на всички клинични пътеки. Ще бъдат регламентирани процедурите на едно работно място, на един работен ден, съобщи още тя и подчерта, че това е необходимо за реформата от 1 януари тази година.

    Шефът на Здравната каса Нели Нешева каза, че ще бъдат направени коригиращи коефициенти по отношение на бюджета на касата.

    В отговор на журналистически въпрос дали за тази година ще има повече пари за лекарите, премиерът Борисов каза, че и сега има повече, отколкото предишни години.

    презNews.bg – Борисов обеща пари на лекарите.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *