СДС даде последен шанс на ГЕРБ с Бюджет 2011

    Лидерът на СДС Мартин Димитров предупреди, че Бюджет 2011 е последният шанс на това правителство да тръгне в правилната посока.

    Това според него обаче ще бъде трудно, защото бюджетът ще бъде правен в условия на изчерпани финансови ресурси и липса на фискален резерв.

    Димитров очаква, че актуализираният бюджет за 2010-а няма да бъде изпълнен и ще има дефицит и при болниците и общините, предаде БНР.

    Председателят на СДС доразви тезата на лидера на ДСБ Иван Костов, че икономиката се скрива в бърлогата си като мечка.

    Мечката влиза гладна в дупката обратно, а когато влиза гладна в дупката, не може да заспи спокойно. Няма да заспи, ще ръмжи недоволно, даде пример Мартин Димитров.

    Припомняме, на пресконференция вчера лидерът на ДСБ Иван Костов посочи, че данните през лятото показват продължаващ спад на икономиката и недостатъчни постъпления от данъци и от осигурителни и здравни вноски.

    Това поражда у нас тревога за общата слабост на правителствения, на общинските бюджети, на бюджетите на НОИ и на НЗОК, посочи той.

    Икономическата ситуация в страната Костов определи като трудна и посочи, че малкият и среден бизнес освобождават работна сила.

    презNews.bg – СДС даде последен шанс на ГЕРБ с Бюджет 2011.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *