Адаптираната българска истина- I част

Винаги истината, но никога цялата истина е постулат, който строго се спазва в 99 % от българските медии. Учителят им Гьобелс ако беше жив щеше да се пръска от гордост всеки ден, гледайки, слушайки и четейки „новините“ в „елитните“ „български“ „медии“.

Адаптация беше нелош филм от соцвремето, в който една крадено от 30думи мислеща жена беше представена като луда за да може истините, изречени от нея да не попаднат под цензурата на Политбюро.

Сега дори и това е невъзможно. Със забележката, че няма и българско кино. Като изключим недоразумения като „Дзифт“ или пошлия сериал „Забранена любов“. Всъщност списъкът е кратък.

крадено от 30думи

Думата беше за медиите. Тяхната сексуална ориентация е ясна- те нямат пол, раса и вероизповедание. Собствениците им са направили всичко възможно да продадат всичките си отверстия на олигархията у нас, дезинформирайки крадено от 30думи винаги оредяващите си потребители.  Всъщност дезинформация е остаряла дума. По-новото и модерно словосъчетание е „адаптиране на истината“.

1. Адаптация на цената на тока

Шефът на ДКЕВР Семерджиев наскоро свенливо обясни, че цената на тока мааалко щяла да се повиши с около 5 %. Мотиви нямаше, но пък за сметка на крадено от 30думи това имаше сериозен акцент върху това „маалко“ . Защото нямаше как да се обясни, че нито руснаците искат повече пари за ядреното гориво за АЕЦ, нито пък цената на въглищата, от които се прави ток, е паднала с около 15 %.

Истината: По време на криза олигархията трябва да си крадено от 30думи вдигне стандарта на живот за наша сметка.

2. Закриването на болници.

Сто и повече болници ще бъдат закрити, защото „не покривали стандартите на Здравната касичка. Кои са тези стандарти и как се промениха за няколко месеца, без да бъдат показани на тези, които финансират здравната система- тоест всички нас, крадено от 30думи никой не пожела да каже. А и никоя медия не попита.

Истината: Трябва да измрат много повече болни, за които сега се отделят грешни пари. Това са хората, които не създават продукт, а само консумират. Не се заблуждавайте: това не са депутати и чиновници, а хората на най -ниското стъпало крадено от 30думи на хранителната пирамида- пенсионери, деца, хронично болни, бременни…

Следва…

крадено от 30думи
защищено INVITEXT

Post Comment