Жириновски предлага на Полша, Унгария и Румъния да си поделят Украйна

zirinovskiМинистерство на външните работи на Полша е получило официално писмо от Държавната Дума на Руската федерация с предложение за поделяне на територията на Украйна , съобщава NEWSru.com, позовавайки се на полското издание Gazeta.pl.

Писмото е изпратено до полското министерство на външните работи от заместник – председателя на Държавната Дума и  лидер на Либерално-демократическата партия на Русия Владимир Жириновски .

Жириновски предлага да съсредоточат усилията  за провеждане на референдум за присъединяването  към Полша на петте западните райони на Украйна : Волин , Лвов , Ивано -Франковск , Тернопол и Ривне.

Подобни предложения от руската Дума са получили Унгария и Румъния, на които се предлага да кандидатстват за Закарпатието и Черновци .

Украйна , според плана на Жириновски, трябва да остане само в своята централна част .

В писмото си заместник – председателят на Държавната Дума предлага да се възстанови “ историческата справедливост“ и заявява, че хората в Източна и Западна Украйна имат различен манталитет и трудно се разбират.

„Взаимната враждебност в продължение на много години, придружена от открити конфликт , често се превръща в кървава касапница – цели села са били унищожени по време на ожесточени боеве между полски и украински националисти “ – обяснява в писмото си Жириновски.

Gazeta.pl съобщава, като се позовава на международния канал на полската обществена телевизия TVP ( Telewizja Polska), създаден с подкрепата на Министерство на външните работи на Полша , че полския президентски съветник по хуманитарните въпроси Toмаш Наленч е  нарекъл предложението „плод на болно въображение“ и призова автора на писмото да посети психиатър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *