Жена възкръсна докато и вадят органите за донорство

    organiМедицинският център Св. Джузеф ще плати $ 6,000 обезщетение на роднините Колин Бърнс, от North Syracuse, NY, която  била обявена за мъртва, но се съживила на операционната маса, когато хирурзи започнали да вадят нейните органи за донорство.

    За този странен въобщава днес местният вестник The Syracuse Post-Standard.

    Колин Бърнс попада в болницата през октомври 2009 г.: Тя се опитала да се самоубие като изпила шепа хапчета Xanax, Benadryl и мускулен релаксант. Лекарите  заключили, че мозъкът на жената е мъртъв и пристъпили към изрязване на органите и за донорство, за което дали съгласието си роднините и.

    В хода на разследването било разкрито, че лекарите не са направили всичко необходимо за да спасят  жената, а след това я признали за мъртва, без да проведат задълбочено изследване.

    Всъщност жената не била мъртва, а в кома, за което съобщила на лекарите медицинската сестра, който открила у пациентката поредица от реакции, които показват, че мозъкът и продължава да функционира: пръстите на жената се свивали в отговор на допир, а устните и езика и потрепвали. Въпреки това, лекарят не обърнал внимание на съобщението и продължил да  готви жената за операция за изваждането на органи.

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *